Verenigingen in Noordwijk & Noordwijkerhout

Afrit 24

Afrit 24

Afrit24 biedt creatieve ontspanning voor jong en oud! Even helemaal los van je drukke bestaan, je hoofd leeg maken en in een ontspannen ‘flow’ raken door lekker met je handen bezig te zijn.

Dune and Forest

Dune and Forest

Dune & Forest is door haar zangstijl uniek te noemen voor de Duin- en Bollenstreek! Wij brengen meerstemmig, zowel Nederlands- als Engelstalig repertoir dat varieert van swingende jazz tot fraaie ballads en popnummers in close-harmony arrangementen. Close-harmony is een zangstijl waarbij de noten binnen de akkoorden heel dicht bij elkaar liggen die in de samenzang mooi mengen.

TopTaal

TopTaal

Deze taalcursussen zijn voor mensen die Nederlands willen leren of hun taalniveau willen verbeteren in Noordwijk.

Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk

Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk

Het Atlantikwall Museum Noordwijk is een museum dat is ingericht in een reeks bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Middels een expositie in de vuurleidingpost en een (na reservering te bezoeken) gangenstelsel kan men zich een beeld vormen over het leven in bunkers. Daarnaast komt men te weten op welke wijze de Europese kust door de Duitsers werd omgevormd tot een vesting.

Stichting Welzijn

Stichting Welzijn

Welzijn Noordwijk is een welzijnsorganisatie en is er voor alle inwoners van Noordwijk. Welzijn is gericht op sociale ondersteuning en verbinding van mensen onderling en faciliteren dat mensen binnen de gemeente of eigen buurt elkaar ontmoeten.

Palliam

Palliam

Palliam is een netwerk in de Duin- en Bollenstreek dat opmerkelijke P-events organiseert. Er zijn lezingen, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer. Iedereen die zijn of haar leven wil verrijken met inspiratie, bezinning & ontmoeting is van harte welkom.

Stichting De Makers

Stichting De Makers

De Makers Theater bestaat uit Laura Martin en Nicolette Alkemade (professioneel theaterdocent/regisseur) en zij maken theatervoorstellingen.

Hakuna Matata

Hakuna Matata

Stichting Hakuna Matata is opgericht in 1995, kort na het 75-jarig jubileum van de Heilig Hartparochie in de Zilk. In dat jubileumjaar heeft een groepje mensen het initiatief genomen om de musical “Jesus Christ Superstar” op te voeren. Het werd een enorm groot succes. Daar moest een vervolg op komen! “Stichting Hakuna Matata” was geboren.

Stichting Kurt Carlsen

Stichting Kurt Carlsen

De eerste motor strandreddingboot (msrb) Kurt Carlsen die werd gestationeerd in Noordwijk – van 1953 tot 1990 – is terug in Noordwijk en wordt ingezet als varende (museum) motor strandreddingboot. Daarmee herleeft een stuk historie van Noordwijk als reddingstation en wordt die geschiedenis bewaard voor de toekomst.

Harmoniekapel Crescendo

Harmoniekapel Crescendo

Harmoniekapel Crescendo is op 24 februari 1897 opgericht en daarmee de oudste muziekvereniging van Noordwijk. Zij is uitgegroeid tot een vereniging van meer dan 120 leden. De vereniging bestaat uit twee harmonieorkesten (het A-orkest en het B-orkest) en een eigen leerlingenopleiding.

Toneelvereniging Odi

Toneelvereniging Odi

Een toneelstuk op de planken brengen is meer dan toneelspelen alleen: een toneelstuk zonder regisseur, grimeurs, inspeciënten, decor, licht en geluid, bestuurlijke ondersteuning en publiciteit is als een theaterzaal zonder podium! Toneelvereniging Odi heeft het allemaal!

Jeugdtheater Tikkie

Jeugdtheater Tikkie

Jeugdtheatergroep Tïkkie is opgericht in 1996 en is onderdeel van Stichting Theatergroep Tik. Tïkkie is gevestigd in Noordwijkerhout maar kinderen uit omgevende gemeenten zijn ook hartelijk welkom bij Tïkkie. Minimum leeftijd is 8 jaar.

Muziek in Jeroen

Muziek in Jeroen

De stichting “Muziek in Jeroen” heeft ten doel het bevorderen van muziekactiviteiten of andere culturele activiteiten in de breedste zin van het woord in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk ZH. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van concerten in de Oude Jeroenskerk en het organiseren en/of faciliteren van andere muziekevenementen en/of culturele activiteiten in deze kerk, al dan niet in samenwerking met andere personen of organisaties.

Popkoor Bloom

Popkoor Bloom

Het repertoire is zowel Engels- als Nederlandstalig en zeer gevarieerd. Van mooie rustige nummers waar de 4-stemmigheid goed te horen is naar de swingende, spetterende nummers.

Blaaskapel de Koetillers

Blaaskapel de Koetillers

De Koetillers is een blaaskapel (ook wel dweilorkest of boerenkapel genoemd) die bestaat uit 15 leden. De Koetillers komen uit Noordwijkerhout, een plaatsje dicht aan de kust tussen Zandvoort en Scheveningen. In het jaar 1963 lieten de Koetillers voor het eerst van zich horen.

House of Music

House of Music

Ben je op zoek naar muziekles? Of zoek je een vette oefenruimte voor je band? Wil je eindelijk eens je songs opnemen? Kom dan eens een kijkje nemen bij House of Music, de ideale plek om je muzikale hart te luchten!

blaaskapel de Stropers

blaaskapel de Stropers

De Stropers is een groep van 17 enthousiaste muzikanten uit De Zilk en omstreken. De groep bestaat uit 6 trompettisten, 3 baritonisten, 3 trombonisten, 2 sousafonisten en 3 man slagwerk.

Kleynkoor Academy

Kleynkoor Academy

Kleynkoor Academy helpt jongeren bij het stimuleren en creatief ontwikkelen van hun muzikaal en cultureel bewustzijn, vooral op vocaal theatraal gebied. Zij helpt jongeren om de liefde voor en het ambacht van zang en performance te ontdekken, waarbij het samen zingen met anderen een bijdrage kan leveren aan het versterken van hun gevoel aan eigenwaarde.

St. Jeanne d’Arc

St. Jeanne d’Arc

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” bestaat uit diverse geledingen: Opleidingen, Harmonie, Coverorkest Jeanne, Marchingband, Slagwerkgroep, Vrijetijdsorkest, Majorettes en Charles Dickens orkest. In totaal heeft de vereniging zo’n 200 leden.

Opera aan Zee

Opera aan Zee

Stichting Opera aan Zee organiseert sinds 1997 operavoorstellingen in de open lucht. Tegen het decor van strand, zee, duinen en telkens andere wolkenpartijen. Voorstellingen vinden altijd buiten plaats in tuinen, op terrassen, in het duin, op pleintjes en op het strand.

R.K. fanfarekorps Excelsior

R.K. fanfarekorps Excelsior

Deze eerste Noordwijkse fanfare heeft in de ruim 20 jaren van haar bestaan menig Noordwijks feest met haar muziek opgeluisterd. Zoals onder meer de Noordwijkse Volksfeesten, processies en bedevaarten naar Noordwijkse martelaar en patroon Sint Jeroen, serenades, concerten en nog veel meer.

Klamuze

Klamuze

De Stichting Klamuze (Klassieke Muziek aan Zee) organiseert sinds 1993 jaarlijks buiten de zomerperiode drie klassieke concerten en één jazzconcert in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Oud de Zilck

Oud de Zilck

Het kleine stipje dat De Zilk op de kaart van Nederland vormt blijkt een actieve gemeenschap met een boeiend verleden van niet alleen veeteelt en bollenteelt, maar met onder haar inwoners ook winkeliers, smeden en andere ambachtslieden.

Stichting Streekmuseum Veldzicht Noordwijk

Stichting Streekmuseum Veldzicht Noordwijk

Streekmuseum Veldzicht is gevestigd in boerderij Veldzicht aan de Herenweg 114 in Noordwijk-Binnen. Deze boerderij werd in 1864 gebouwd door Jacobus Hoogeveen, die op boerderij Bouwlust ertegenover geboren werd. Zijn nazaten hadden een gemengd bedrijf én een bloembollenbedrijf op Veldzicht. De familie Hoogeveen hield er koeien, varkens en kippen, maar teelde ook hyacinten en andere bloembollen.

Museum Noordwijk

Museum Noordwijk

Museum Noordwijk is gevestigd in een fraai behouden gebleven, 400 jaar oude binnenduinse hoeve. Klein van buiten, groots van binnen! Het museum beschikt over de grootste museale collectie plateel van Porceleinfabriek de Kroon (1906-1910), met topwerken van Henri Breetvelt (1864-1923). Daarnaast heeft Museum Noordwijk kunstwerken van o.a. Oswald Wenckebach en Charlotte van Pallandt in haar collectie. Allen kunstenaars die in Noordwijk gewoond en gewerkt hebben./

NoVaTo

NoVaTo

Stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) is een klein dorpsmuseum, gelegen in het centrum van het dorp. Door middel van verschillende exposities laten wij u het Noordwijkerhout van vroeger zien.

Engelandvaarders

Engelandvaarders

In museum Engelandvaarders beleeft u het bijzondere verhaal over de ‘Engelandvaarders’. Mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten om vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voort te zetten.

Stichting Nyce

Stichting Nyce

NYCE vindt het belangrijk om een plek te bieden voor jong talent op het gebied van amateur-kunst èn rondom de organisatie van evenementen en culturele activiteiten. Op deze manier hoopt NYCE een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren, amateur-kunstenaars in het zonnetje te zetten en zich samen met culturele en sociale partners sterk te maken voor cultuur.

H.T.I.O.S

H.T.I.O.S

H.T.I.O.S. speelt 1x per jaar een toneelstuk, meestal een klucht of blijspel in theater de Muze te Noordwijk.

Just For Fun

Just For Fun

Popkoor Just For FunPopkoor Just for Fun, De Zilk wordt gevormd door een groep enthousiaste leden van alle leeftijden. De zangers en zangeressen komen uit de gehele Bollenstreek en het koor geniet ruime bekendheid in de regio. Het repertoire is zeer gevarieerd en...

De Muze

De Muze

De Muze is theater, bioscoop en het repetitiecentrum van voor verenigingen. www.demuze.nl kassa@demuze.nl 071 - 364 62 26 Wantveld 2, 2202 NS, NOORDWIJK

Noordwijkse Hockey Club

Noordwijkse Hockey Club

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst' gaat zeker op voor NHC. Zoals in de zomer van 1967 werd gestart met jeugdig enthousiasme, wordt nu nog steeds gebouwd aan de club. De hockeysport is qua populariteit en in de breedte sterk gegroeid. Niet alleen in Nederland maar...

Kunstroute Noordwijk

Kunstroute Noordwijk

De Kunstroute Noordwijk heeft als doel: Kunst toegankelijker maken voor publiek door één weekend per jaar de ateliers van Noordwijkse kunstenaars open te stellen zodat men kennis kan maken/dialoog kan aangaan met de kunstenaars achter de kunst. Voorzitter: Henriëtte...

Harpe Davids

Harpe Davids

De Harpe Davids is opgericht in 1915 als een fanfare. In 1988 is de fanfare overgegaan in een harmonieorkest. De leden van de Harpe Davids willen naast dat zij zelf genieten van het maken van muziek, haar donateurs en belangstellenden ook laten genieten van muziek....

Dorpsbehoud Noordwijkerhout

Dorpsbehoud Noordwijkerhout

Wij streven naar het behoud van monumenten en karakteristieke panden, een aantrekkelijk landschap en waardevolle bomen. Naam vereniging. Naam contactpersoon: Herman Doornebal www.dorpsbehoud.nl herman.doornebal@dorpsbehoud.nl 0252-375160

Feestcommissie De Zilk

Feestcommissie De Zilk

De Feestcommissie De Zilk bestaat uit een groep vrijwilligers die in De Zilk allerlei activiteiten organiseert voor jong en oud. De vaste (jaarlijkse) activiteiten zijn: Mozaïekwedstrijd met vooral hyacinten Culinair festival i.s.m. lokale ondernemers Koningsdag...

Noordwijkse Balletschool

Noordwijkse Balletschool

De Noordwijkse Balletschool, waar gedanst kan worden in verschillende stijlen zoals klassiek ballet, jazz ballet en moderne dans, biedt lessen aan voor beginners tot gevorderden, van jong (vanaf 3 jaar) tot oud. Het dansplezier staat bij ons altijd voorop! Vanaf 2000...

Kaninefaaten

Kaninefaaten

De Kaninefaaten zijn een Noordwijkerhoutse carnavalsvereniging welke in 1960 is opgericht door een groep lokale middenstanders.Zij vonden het de hoogste tijd om meer gezelligheid in het dorp te brengen. Dat is gelukt, sindsdien organiseren De Kaninefaaten elk jaar...

Mozaiek

Mozaiek

Mozaïek is de leukste (en de enige!) operettevereniging in de wijde omtrek en trekt elk jaar weer een groot publiek met drie voorstellingen in de eerste week van november in theater De Muze. Wat operette zo leuk maakt is dat het niet statisch is, maar compleet...

Oude Dorpskern

Oude Dorpskern

De oude kern van Noordwijk Binnen heeft de status van Beschermd Dorpsgezicht. De drie kernwaarden waar de vereniging voor staat:Erfgoed, Cultuur en LeefbaarheidErfgoed: Bescherming van het historische erfgoed in de kern van Noordwijk BinnenCultuur: Het promoten,...

Shanty ’t Bollenhart

Shanty ’t Bollenhart

Shantykoor 't Bollènhart is een koor dat bestaat uit ongeveer 60 mannén die oude zeemansliedies doen herleven. zowel Nederlandseals anderstalige liedjes. Maar ook bekende oude Hollandse liedjes worden gekoesterd. Het koor heeft gemiddeld 30 optredens periaar, voór...

Echo der Duinen

Echo der Duinen

De Echo der Duinen is een Noordwijkse muziekvereniging waarbij muziek maken en gezelligheid voorop staan. Onze vereniging bestaat uit een eigen leerlingen opleiding, opleidingsorkest, harmonieorkest en een evenementenband ‘t is Keun. Deze laatste is ook bekend als de...

KAVB

KAVB

Corsogroep KAVB NoordwijkerhoutNaam contact persoon: Marit Hogervorst-BierhoffHet bestuur van de corsogroep bestaat uit een team van acht enthousiaste vrijwilligers die allemaal iets te maken hebben met de Bollenstreek en het ‘corsovirus’ in hun bloed hebben. De...

Marjo’s Fun With Flutes

Marjo’s Fun With Flutes

Marjo’s Fun With FlutesMarjo van Westerop is voor velen een bekend gezicht in Noordwijk. Ze heeft ruim veertig jaar ervaring als muzikant. Met het geven van blokfluitlessen wil ze graag het plezier van muziek maken overbrengen op de nieuwe generatie. Blokfluitles in...

Ladies Melody

Ladies Melody

Ladies MelodyZangkoor, dirigent, 5 accordeonisten, 1 Contrabassist.50 leden (dames)Repertoire Nederlands 60er jaren, t/m eigentijds vooral Hollands meezingliedOptreden in verzorgingshuizen,Kerstoptredens, Festivals.e.d.Naam contactpersoon: Mevr. Diny Van den Bercken....

The Seaside Singers

The Seaside Singers

The Seaside SingersNaam contactpersoon: Jan Haasnootwww.theseasidesingers.nltheseasidesingers@ziggo.nl06-46455539Locatie: Tolhoren 35, Noordwijk

Jorien Boot

Jorien Boot

Jorien Boot - Dans en BalletDans- en Balletschool Jorien Boot geeft sinds 2009 les in diverse dansstijlen, waaronder Klassiek ballet, Jazz, Modern, Algemene Dansante Vorming (ADV), Street/Jazz/Showdance, HipHop/Urban, Salsa/Zumba, Dansmix-fit en Cecchetti Ballet. Deze...

Passie Noordwijkerhout

Passie Noordwijkerhout

Stichting Passie NoordwijkerhoutWij zijn de Stichting Passie van Noordwijkerhout. In de volksmond wordt onze stichting en onze producties ook wel ‘de Passie’ genoemd. Een jonge stichting, opgericht in 2015 en bestaande uit vijf enthousiaste bestuursleden. Wij maken...

Max Liebermann

Max Liebermann

Stichting Max Liebermann Stichting Max Liebermann Noordwijk is opgericht op 25 november 2016 en heeft het volgende doel: Het realiseren van een wandel/fiets-route in de Gemeente Noordwijk waarlangs 23 klimaatbestendige panelen met reproducties van schilderijen van de...

Tienerkoor Joy

Tienerkoor Joy

Tienerkoor JoyTienerkoor Joy is een koor voor iedereen tussen de 11 en 20 jaar (ongeveer). We zingen allerlei stijlen (musical, pop, gospel, etc.) maar hebben het vooral ook heel gezellig tijdens en na onze repetities en op koorweekenden, zoals het Nationaal...

Couscous & Appelmoes

Couscous & Appelmoes

De leukste kook- en eetclub van Noordwijkerhout! Want laten we wel zijn; koken doen we allemaal. Wanneer je samen kookt en eet leer je elkaar pas ècht kennen. Kook- en eetworkshops op locatie, met steeds een ander land als thema. De chefkok is altijd een inwoner van...

Elan

Elan

ELAN, , hét kwaliteitskoor uit de BollenstreekELAN is opgericht in de zomer van 2008. Met een ervaren dirigent en enthousiaste leden. ELAN werkt voortdurend aan een onderscheidend en afwisselend, uiteraard meerstemmig gezongen, repertoire. Repetities vinden plaats op...

Oranjevereniging Noordwijkerhout

Oranjevereniging Noordwijkerhout

Oranjevereniging Noordwijkerhout Mijn locatie Stichting Oranje Vereniging Noordwijkerhout Mevrouw T. Augustinus Zeestraat 193 2211 WX NOORDWIJKERHOUT secretaris@ovnwh.nl www.ovnwh.nl

Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek BollenstreekDe Bibliotheek maakt je rijker. De Bibliotheek Bollenstreek is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, boeken lenen, studeren, gebruik maken van IT-voorzieningen of deelnemen aan diverse activiteiten. Wij hebben acht prachtige en totaal...

Noortukkers

Noortukkers

CV de Noortukkers is de carnaval vereniging van Noordwijk. Sinds 1968 vieren wij het carnaval in Noortuk, met verschillende feesten, onze verlichte optocht en bezoeken aan de ouderen, scholen en S’heeren Loo dragen wij het carnaval uit; Alaaf!Carnaval Vereniging de...

Ateljee2

Ateljee2

Ateljee2Annemarie Burger (beeldend kunstenaar)Hallo mijn naam is Annemarie Burger ben al 30 jaar woonachtig en werkzaam in De Zilk.In 2004 ben ik gestart met Ateljee2 waar ik creativiteit gebruik als middel tot bewustwording voor kinderen en volwassenen.Naam...

Keiebeiters

Keiebeiters

Carnavalsvereniging de KeiebijtersCarnavalsvereniging de Keiebijters is een unieke carnavalsvereniging in Noordwijkerhout en zelfs voor het carnaval in het algemeen. De Keiebijters verzorgen al bijna 55 jaar carnavalsfeesten voor mensen met een verstandelijke...

KunstKlank

KunstKlank

Vanuit haar eigen productiehuis in Noordwijk ontwikkelt KunstKlank sinds 1998 artistieke concepten. KunstKlank heeft hierbij lokale producties met een landelijke uitstraling voor ogen, die onuitwisbare herinneringen achterlaten. KunstKlank brengt professionele kunstenaars en (nog) niet professioneel talent samen in jaarlijkse projecten. Binnen deze projecten worden elementen van podiumkunsten, beeldende kunsten en muziek theatraal gecombineerd.

Space Expo

Space Expo

Space ExpoSpace Expo is hét ruimtevaartmuseum van Nederland. In de tentoonstelling maak je op unieke wijze kennis met de ruimte en ruimtevaart. Je vindt het ruimtevaartmuseum vlak achter de zee en de duinen in Noordwijk. Bij Space Expo kun je dingen zien, doen en...

Manna Koor

Manna Koor

MannaMiddenkoor uit Noordwijkerhout verbonden aan de St. Victorkerk (St. Maarten Parochie). Wij zijn een koor dat bestaat uit ongeveer 35 leden waaronder ook een combo (piano, drumstel, dwarsfluit). Het koor heeft de volgende zangstemmen: Sopraan/Alt/Tenor. Het aantal...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73