Museum Engelandvaarders

Museum Engelandvaarders

Beleef het bijzonder verhaal over de ‘Engelandvaarders’. Mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten. Zo konden zij vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voortzetten. Honderden vertrokken in nauwelijks zeewaardige bootjes, soms in een kano. Velen verdronken op zee of werden tijdens de voorbereiding gearresteerd, gevangen gezet of doodgeschoten. Anderen maakten barre tochten over land, via België, Frankrijk, Spanje, Portugal, en zelfs Rusland. Ruim 2000 Nederlanders kwamen, na veel moeilijkheden te hebben overwonnen, in Engeland aan.
Aanvullende informatie
Museum Engelandvaarders maakt gebruik van moderne audiovisuele technieken. hierdoor worden jongeren uitgedaagd interactief aan het verhaal van hun leeftijdgenoten van toen deel te nemen. Het museum is op 4 september 2015 door koning Willem Alexander geopend. Tevens kunt u een kopje koffie nuttigen in de koffiecorner. Of kunt u souvenirs kopen in de kleine museumwinkel. Het museum is gevestigd in een bunker. Toch is Engelandvaarders toegankelijk met een rolstoel. Het museum is zes dagen per week geopend. Voor openingstijden en toegangsprijzen, zie: www.museumengelandvaarders.nl.

Fietsroute

Zie ook de fietsroute ‘Engelandvaarders’ welke in samenwerking met de ANWB is gemaakt. Ook is er gelegenheid tot een bezoek aan het ernaast gelegen Atlantikwall Museum en een rondleiding door de ondergrondse gangen van het bunkercomplex. Kijk voor meer informatie op www.museumengelandvaarders.nl en www.atlantikwall.nl. Overzicht alle diensten >>