Harpe Davids

Contact

De Harpe Davids is opgericht in 1915 als een fanfare. In 1988 is de fanfare overgegaan in een harmonieorkest.

De leden van de Harpe Davids willen naast dat zij zelf genieten van het maken van muziek, haar donateurs en belangstellenden ook laten genieten van muziek. Daarom staat er jaarlijks een aantal concerten en optredens op de agenda. De Harpe Davids houdt vast aan de traditie dat de concerten gratis toegankelijk zijn. Het repertoire van de Harpe Davids omvat verschillende genres. Van (licht) klassiek of religieus tot pop, jazz en rock & roll. Door deze verschillende muziekstijlen bereikt zij een breed publiek. De Harpe Davids zoekt ook regelmatig samenwerking met andere orkesten, koren, bands of solisten. Een mooi voorbeeld hiervan is het jubileumconcert dat ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum op 26 september 2015 werd gegeven. Ook de Maestro concertenreeks die in 2018-2019 met 8 prominente gasten uit Noordwijkerhout en Noordwijk in aanloop naar de fusie van de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk heeft plaatsgevonden.

KOPERENSEMBLE

Het koperensemble van de Harpe Davids bestaat uit een groep enthousiaste leden die het leuk vinden om met elkaar voornamelijk religieuze muziek te spelen. Zij begeleiden met enige regelmaat kerkdiensten in de Witte Kerk zoals o.a. de kerstnachtdienst, de Paasviering, Zomeravondzangdienst en tijdens de Dodenherdenking. Op uitnodiging spelen zij ook in kerken in de regio. Binnen het koperensemble zijn ook koperblazers van andere verenigingen actief. Op deze manier is een mooie samenwerking tussen de verschillende muziekverenigingen onderling ontstaan.

Leerlingen

HDMusic4Kids is een speelse AMV(Algemene Muzikale Vorming) cursus voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. De lessen zijn bedoeld om kinderen kennis te laten op doen met allerlei vormen van muziek maken. Dus wordt er gezongen, met ritmes gewerkt en beginnen we met noten lezen en het bespelen van de blokfluit. Een vrolijke bezigheid! De Harpe Davids heeft daarnaast een eigen opleiding voor iedereen die graag een instrument zou willen leren bespelen. Er wordt les gegeven op instrumenten die in een harmonieorkest thuis horen. Voor de verschillende instrumenten zijn professionele en enthousiaste muziekdocenten aanwezig. En omdat samen spelen nog veel leuker is, krijgen de leerlingen de kans om met elkaar een echt orkest te vormen: het leerlingenorkest. Aan bijna elk concert wat de Harpe Davids houdt, doet ook het leerlingenorkest mee. Bovendien komt het voor dat zij als zelfstandig orkest een optreden verzorgen.

HDMusic4Kids

HDMusic4Kids is een speelse AMV(Algemene Muzikale Vorming) cursus voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.  Daarnaast heeft de Harpe Davids een eigen opleiding voor iedereen die graag een instrument zou willen leren bespelen. Er wordt les gegeven op instrumenten die in een harmonieorkest thuis horen. Voor de verschillende instrumenten zijn professionele en enthousiaste muziekdocenten aanwezig.

Chr. muziekvereniging de Harpe Davids Noordwijkerhout

Contactpersoon: Martine Passchier secretariaatharpedavids@gmail.com https://www.harpedavidsnwh.nl