Noordwijkse Balletschool

Contact

De Noordwijkse Balletschool, waar gedanst kan worden in verschillende stijlen zoals klassiek ballet, jazz ballet en moderne dans, biedt lessen aan voor beginners tot gevorderden, van jong (vanaf 3 jaar) tot oud. Het dansplezier staat bij ons altijd voorop! Vanaf 2000 heeft de Noordwijkse Balletschool een doorstart gemaakt onder leiding van Cora Duindam, Renée Koëter en Yvette Krijger. Sinds 2012 is de balletschool gevestigd in Theater de Muze.

Eens in de twee jaar wordt er een grote voorstelling gegeven waaraan alle leerlingen meedoen. Bijna een jaar lang wordt er toegewerkt naar een voorstelling in een bepaald thema, waarbij passende muziek wordt gezocht, choreografieën worden gemaakt, dansen worden ingestudeerd en prachtige kostuums worden gemaakt. Ook worden lichtplannen ontworpen en decorstukken geregeld. We maken er één mooi geheel van en we willen graag dat alle leerlingen de ervaring krijgen te kunnen stralen op het toneel.

In het tussenliggende jaar kan de focus wat meer liggen op de techniek in de danslessen die worden gegeven door enthousiaste docenten. Daarnaast worden we als balletschool regelmatig gevraagd een bijdrage te leveren aan verschillende activiteiten in en rondom Noordwijk. Hier werken we graag aan mee en ook de leerlingen zijn altijd erg enthousiast om hieraan mee te doen.

Diverse activiteiten

De Noordwijkse balletschool heeft de afgelopen jaren meegewerkt/gedanst bij de volgende activiteiten: het Nieuwjaarsgala in Huis ter Duin, optredens & dansworkshops tijdens de familiedag in de Kerkstraat, optredens Noordwijk 150 jaar badplaats, kerstwandelingen in de Sint-Jeroenskerk of in woonzorglocatie Jeroen, Shell We Dance, dansworkshops voor basisschoolkinderen tijdens de Koningsspelen, Samenloop voor Hoop, WereldLichtjesdag, Noordwijk Festival, het Nieuwjaarsconcert, ‘Give a Child a Home’ in Tripodia, culturele samenwerking Noordwijk/Noordwijkerhout, aantal voorstellingen met Kunstklank en de kinderkerstwandeling op landgoed Calorama.
Iedereen die interesse heeft in één of meerdere lessen kan altijd even langskomen om te kijken of om een gratis proefles te volgen.

Contact

Cora Duindam (evt. erbij Renée Koëter en Yvette krijger)

Locatie

Wantveld 2 (in Theater de Muze)
2202 NS  NOORDWIJK

www.noordwijkseballetschool.nl
info@noordwijkseballetschool.nl
wij zijn ook te volgen op Facebook en Instagram

Eventueel telefoonnummer
071-361 79 88
evt. er nog bij: 071-523 244 6 en 035-750 31 93