Mondriaanfonds

Voor wie bestemd

Het Mondriaan Fonds stimuleert het projecten van kunstenaars, curatoren en critici, musea en andere kunst- en erfgoedinstellingen

Uitleg

Het Mondriaan Fonds is hét publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en erfgoed in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de plannen van kunstenaars, curatoren en de realisatie van projecten en activiteiten van musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Het fonds zorgt voor ondersteuning, doorstroming, vernieuwing, talentontwikkeling en zoekt actief naar verbinding met het publiek en alle regio’s van het koninkrijk.

 Daarnaast is het Mondriaan Fonds verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending van de Biënnale van Venetië, organisator van de Prix de Rome en de talent-tentoonstelling Prospects tijdens Art Rotterdam en zorgt het fonds voor internationale uitwisseling in de vorm van georganiseerde reizen en een actief bezoekersprogramma. Ze stimuleren het doen van onderzoek en het schrijven van essays. Ook financiert het fonds, naast de Prix de Rome, de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek en de Maker achter de Maker award.

Website www.mondriaanfonds.nl