Jeugdtheater Tikkie

Jeugdtheatergroep Tïkkie is opgericht in 1996 en is onderdeel van Stichting Theatergroep Tik. Het Jeugdtheater werkt zelfstandig en heeft de financiën in eigen beheer. De minimum leeftijd is gesteld op 8 jaar. Tïkkie is gevestigd in Noordwijkerhout maar kinderen uit omgevende gemeenten zijn ook hartelijk welkom bij Tïkkie. Er zijn drie groepen met kinderen waarvan een groep met kinderen vanaf 8 jaar, een groep met kinderen vanaf ongeveer de middelbare schoolleeftijd en een groep met jongeren vanaf ongeveer 15 jaar.

Nieuwe leden worden ingedeeld naar leeftijd. Daarnaast wordt rekening gehouden met de groepsgrootte en de mogelijkheden van het kind.

De Schelft in Noordwijkerhout was jarenlang de thuisbasis van Tïkkie om de theaterstukken uit te voeren. Vanaf 1998 zijn tevens locaties in De Zilk, Sassenheim en Lisse veelvuldig aan het programma toegevoegd. Daarnaast zijn er uitvoeringen in Leiden, Noordwijk, Krommenie, Lisserbroek, Nieuw Vennep, Voorhout en Roelofarendsveen geweest en nu ook op Teylingen College locatie Leeuwenhorst.

Vanaf de oprichting is gewerkt met stukken van bekende en onbekende schrijvers. Titels als ‘Sjaakie en de chocoladefabriek’, ‘Sneeuwwitje’, ‘De kleine prins’ en ‘Scrooge’ zijn veelzeggend. Vanaf 2000 is begonnen om verhalen te bewerken en speciaal voor Tïkkie te schrijven en te componeren zodat het materiaal zo goed mogelijk bij de groepen aansluit. Naast het ontwikkelen van toneelspelen, zingen en dansen wordt er ook gelegenheid aan de kinderen gegeven zich te bekwamen in andere theaterzaken zoals zelf stukken bedenken, licht- en geluidstechniek, kleding ontwerpen, grimeren en decor bouwen.

Een theatergroep kan niet zonder medewerking van een groot aantal vrijwilligers. Tïkkie kan zich beroepen op een hecht creatief team met onmisbare hulp van vrijwilligers in de verschillende werkgroepen. Zij zorgen voor het secretarieel en organisatorisch werk, kostuums, de decors, het grimeren en al wat nog meer komt kijken bij het maken van totaal theater.

 

www.tikkie.nl