Actueel

 

3 April 2019

Nazomerfestival 

Op zondag 8 september wordt het eerste Noordwijkse nazomerfestival georganiseerd!

Waar? Op het terrein van Teylingen College Leeuwenhorst. Net op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout.

Doel: Nieuwe leden en vrijwilligers werven maar bovenal een ontzettend leuk festival beleven.

Laat zien waar jullie goed in zijn! Er komt een podium, ruimte voor activiteiten, spelletjes, leuke programmering. Je kunt het zo gek niet verzinnen!

Geef je stichting of vereniging nu op bij aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl.

01 April 2019

Nieuwsbrief Cultuur

Omdat wij merken dat er steeds veel nieuws is op het gebied van Cultuur, gaan wij binnenkort starten met een culturele nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Veranderingen in het cultuurbeleid
  • Updates over het themajaar
  • Nieuws over bijvoorbeeld vergunningen of verzekeringen
  • Cultuuragenda
  • Oproepjes uit het culturele werkveld
  • Bijeenkomsten
  • Tips bij aanvragen fondsen
  • Nieuws vanuit het rijk op het gebied van cultuur

Inschrijven kan via: 

 

26 Maart 2019

Checklist Cultuur Verbindt

 

1. Staanders

Er zijn 2 staanders beschikbaar met het logo van Cultuur Verbindt. Deze zijn beschikbaar voor alle culturele events. Aanvragen gaan via N.vanderwal@noordwijk.nl.

2. Kalender Noordwijk Marketing

Op de website van Noordwijk Marketing vindt u een aparte Cultuur Verbindt pagina. Hier worden alle evenementen en activiteiten rondom het themajaar worden geplaatst.

3. Promotie en marketing

Vergeet niet in al jullie Social Media uitingen de volgende Hashtags te gebruiken: #Cultuurverbindt #visitnoordwijk #noordwijk. Op deze manier kan noordwijk Marketing jullie evenementen eenvoudig terugvinden en delen. 

Noordwijk Marketing geeft op diverse manieren kenbaarheid aan het themajaar. vergeet dus niet uw evenement aan te melden.

Het logo is op verschillende plaatsen in de gemeente Noordwijk te vinden. Noordwijk Marketing plaatst het logo bij alle cultuur verbindt uitingen zoals in de krant en website. Ook kunnen jullie in al jullie promotie uitingen het logo van Cultuur Verbindt plaatsen. Hebben jullie vragen naar aanleiding van het logo, stuur dan een mail naar a.vanklaveren@noordwijk.nl. Zij stuurt u dan het logo in verschillende formaten toe.

4. Noordwijk Ticket

Wij zouden het erg op prijs stellen als jullie gebruik zouden maken van het ticketsysteem Noordwijk Ticket. Dit jaar geld een speciaal tarief voor de verkoop van kaarten waardoor het systeem nog voordeliger is. 

Naast dat het voor de organisator veel voordelen oplevert is het voor de bezoeker ook eenvoudig terug te vinden. Kijk voor meer informatie op de website

 5. Vragen

Voor alle vragen omtrent het Themajaar cultuurverbindt kunt u terecht bij Natascha van der Wal via n.vanderwal@noordwijk.nl of kijk eens naar de subsidieregeling  op de website: gemeente Noordwijk.

28 februari 2019

Nieuwe regeling Noordwijk Ticket

Met Noordwijk Ticket kunnen bezoekers zowel online als bij de Muze, van der MEER/Het Cultuurcafé en VVV Noordwijkerhout toegangsbewijzen kopen voor activiteiten die in Noordwijk worden georganiseerd.
24 uur per dag online én met drie vaste, herkenbare verkooppunten met ruime
openingstijden in Noordwijk en Noordwijkerhout

Zet met Noordwijk Ticket ook uw evenement samen met alle andere Noordwijkse
organisaties extra in de schijnwerpers!

De kosten van Noordwijk Ticket zijn als volgt:
€ 0,50 (incl. BTW) per verkocht ticket en € 0,60 service- en transactiekosten per online transactie.

Of u nu een groot of klein evenement organiseert, regelmatig of éénmalig, het maakt
niet uit. Noordwijk Ticket is voor iedereen te gebruiken! U kunt uw evenement nu
al direct aanmelden via noordwijkticket@demuzenoordwijk.nl. Of kijk eens op de website: www.noordwijkticket.nl

 

15 december 2018

Subsidieregeling ‘themajaar 2019 Cultuur Verbindt’

Als bestuur van een culturele instelling, cultuurmaker of cultuurliefhebber nodigen wij u van harte uit de komende weken met een sprankelend initiatief te komen. We bereiden namelijk het themajaar 2019 ‘Cultuur verbindt’ voor en stellen u graag in de gelegenheid hieraan mee te doen. Steker nog: uw bijdrage is wat ons betreft onontbeerlijk omdat we u kennen als een inspirerend culturele partij.

Er is een mooi bedrag te verdelen. De nieuwe gemeente Noordwijk verwelkomt grote en kleine culturele evenementen, initiatieven en projecten met een ondersteuningssubsidie ter grootte van € 150.000,-. De subsidieregeling ‘themajaar 2019 Cultuur verbindt’ maakt misschien net dat leuke plan mogelijk waar u anders niet de financiële ruimte voor zou hebben. Prikkelt u wellicht om iets nieuws te organiseren waarmee u uw organisatie goed op de kaart zet.

Meer informatie over hoe de subsidieregeling werkt en hoe u subsidie aanvraagt kunt u vinden op de website: gemeente Noordwijk.

Ons doel: met u een inspirerend cultuurjaar 2019 organiseren, met als centrale thema ‘Cultuur verbindt’. Met u willen we de onderlinge verbinding en de maatschappelijke betrokkenheid tussen inwoners, verenigingen, stichtingen en bedrijven verder versterken. Wij kijken uit naar uw voorstel.

Vergeet niet om uw evenement bij Noordwijk Marketing aan te melden.

12 december 2018

Vrijwilliger van het jaar

 

 

Welzijn Noordwijk

Het jaarlijkse vrijwilligersfeest en de uitreiking van de vrijwilligersprijzen vond plaats op dinsdagavond 11 december. Dit jaar werd het op een bijzondere locatie gehouden: het museum van Space Expo! Het was een feestelijke avond.

Ronald Heruer werd gekozen als vrijwilliger van het jaar, Nel Nooijen won de prijs van vrijwilligster van het jaar.

Noordwijk is trots op alle vrijwilligers

Gezocht:

Kunstmaatjes voor speciale kinderen

 

Op De Duinpieper/Het Duin, school voor speciaal onderwijs, start in februari het project Mijn kunstmaatje en Ik. Doel van het project is om kinderen met een verstandelijke beperking in beeld te brengen door middel van ‘portretten’ in de meest brede zin van het woord.

Lijkt het je interessant om mee te doen of wil je meer weten? Neem contact op met Monique Sluijs (Het Duin) , Jose van Schie (De Duinpieper)

Email: kunstmaatje@duinpieper.nl

Mijn Kunstmaatje en Ik is een initiatief van Stichting Artamin en XL ARt-WORKS.

Zie voor meer informatie: http://www.kunstmaatje.nl/kunstmaatje-noordwijk/