CultuurPunt. https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl Noordwijk Wed, 29 May 2019 11:57:36 +0000 nl hourly 1 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/wp-content/uploads/2018/11/cropped-cultuurpunt_favicon-32x32.png CultuurPunt. https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl 32 32 Afrit 24 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/afrit-24/ Wed, 13 Feb 2019 10:27:15 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1441 Afrit24 biedt creatieve ontspanning voor jong en oud! Even helemaal los van je drukke bestaan, je hoofd leeg maken en in een ontspannen 'flow' raken door lekker met je handen bezig te zijn.

Het bericht Afrit 24 verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Afrit 24

 Afrit24 biedt creatieve ontspanning voor jong en oud! Even helemaal los van je drukke bestaan, je hoofd leeg maken en in een ontspannen ‘flow’ raken door lekker met je handen bezig te zijn. We zijn gevestigd in een compleet gerenoveerde Bollenschuur uit 1928 in de oude dorpskern van Noordwijk binnen. We bieden diverse creatieve workshops, kookworkshops, kinderfeestjes en hebben een DoeKids club. 

 

Activiteiten

 

 Afrit24 is perfect voor een vriendinnenuitje, vrijgezellenfeest, familiedag, bedrijfsuitje, kinderpartijtje of voor jezelf! Er is plaats voor maximaal 28 personen. Ook met een kleine groep is het een leuke plek want we creëren met de losse tafels altijd een gezellige sfeer.

 

Workshops

 

Volwassenen kunnen bij ons diverse workshops volgen. Denk aan Hip servies schilderen, Handletteren, schilderen op steigerhout, een prachtig beeld maken, Dikke Dames schilderen en nog veel meer. En bij Afrit24 hoef je geen kunstenaar in de dop te zijn om met een leuke creatie de deur uit te gaan! Tijdens de workshops word je goed begeleid en krijg je zoveel mogelijk advies.

Doekids

 

Voor kinderen is er een vaste creatieve club op de zaterdag ochtend, de DoeKids club. Iedere zaterdag ochtend (met uitzondering van de schoolvakanties) komen de kinderen schilderen, kleien, timmeren en knutselen. Wekelijks wordt er een nieuw kunst, bouw of schilderwerk gemaakt, en soms werken de kinderen 2 of 3 weken aan een kunstwerk. Ideaal voor kinderen die graag met hun handen en fantasie bezig zijn. Ze leren verschillende stijlen, materialen, kleuren en methodes kennen en hebben een gezellige invulling op de zaterdag ochtend.

Kinderfeestjes

 

Creatieve kinderfeestjes voor jongens en meiden die eens wat anders willen! Bij Afrit24 beleef je echt een origineel kinderfeestje en gaat iedereen na afloop met een mooi kunstwerk naar huis. Er is heel veel keus voor alle leeftijden.

Kortom, Afrit24 is laagdrempelig, geen talent vereist, leuke workshops, originele kinderfeestjes, DoeKids club en dit alles in het gezelligste atelier in Noordwijk!

 

Contactgegevens:

www.afrit24.nl

info@afrit24.nl
06 – 12970112

Adres: Kerkhofpad 24, Noordwijk (pand achter het woonhuis)

Parkeren: voldoende gratis parkeer gelegenheid in de straat en omgelegen straten

Het bericht Afrit 24 verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Dune and Forest https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/dune-and-forest/ Wed, 12 Dec 2018 11:11:34 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1333 Dune & Forest is door haar zangstijl uniek te noemen voor de Duin- en Bollenstreek! Wij brengen meerstemmig, zowel Nederlands- als Engelstalig repertoir dat varieert van swingende jazz tot fraaie ballads en popnummers in close-harmony arrangementen. Close-harmony is een zangstijl waarbij de noten binnen de akkoorden heel dicht bij elkaar liggen die in de samenzang mooi mengen.

Het bericht Dune and Forest verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Dune & Forest is door haar zangstijl uniek te noemen voor de Duin- en Bollenstreek!

 Wij brengen meerstemmig, zowel Nederlands- als Engelstalig repertoir dat varieert van swingende jazz tot fraaie ballads en popnummers in close-harmony arrangementen. Voor Kerst hebbben wij uiteraard een ander, maar tevens swingend repertoir. Close-harmony is een zangstijl waarbij de noten binnen de akkoorden heel dicht bij elkaar liggen die in de samenzang mooi mengen. Dit geeft een bijzonder muzikaal effect.

 Ons koor wordt begeleid, op de piano, door onze dirigent Peter Janka. Tevens zingen wij ook a capella nummers. Bij dit genre hoort een losse presentatie.

Dune & Forest zingt daarom alles uit het hoofd en in wisselende opstellingen.

http://www.duneandforest.com/

 

Het bericht Dune and Forest verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Taallokaal https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/taallokaal/ Mon, 19 Nov 2018 20:35:12 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=492 Het bericht Taallokaal verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Stichting TaalLokaal Noordwijkerhout

In het TaalLokaal helpen we jou met het verbeteren van jouw Nederlands. Vrijwilligers begeleiden de gezellige conversatie- en taallessen. IVIO biedt N2T-lessen aan. Voor alle scholieren die thuis een andere taal spreken dan Nederlands is er de huiswerkles.

Huiswerkbegeleiding

Voor scholieren die thuis een andere taal spreken dan Nederlands. We hebben nog plek op maandag- en dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.30. Voor meer informatie neem contact op met: Sanne Boswinkel tel: 06 – 53 66 32 39

Conversatie- en taallessen Nederlands

Wil je in een veilige omgeving jouw Nederlands verbeteren? Kom dan naar onze taalgroepen!

  • Aantal: Vrouwentaalgroep: maandag 11.00-14.00 uur
  • Mannentaalgroep: maandag 19.30-21.00 uur

Voor meer informatie neem contact op met: taallokaalnoordwijkerhout@hotmail.com Of kom langs! Duin en Dal 1a (boven), Noordwijkerhout

Het bericht Taallokaal verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/stichting-atlantikwall-museum-noordwijk/ Wed, 12 Dec 2018 10:25:40 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1309 Het Atlantikwall Museum Noordwijk is een museum dat is ingericht in een reeks bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Middels een expositie in de vuurleidingpost en een (na reservering te bezoeken) gangenstelsel kan men zich een beeld vormen over het leven in bunkers. Daarnaast komt men te weten op welke wijze de Europese kust door de Duitsers werd omgevormd tot een vesting.

Het bericht Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Het Atlantikwall Museum Noordwijk is een museum dat is ingericht in een reeks bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Middels een expositie in de vuurleidingpost en een (na reservering te bezoeken) gangenstelsel kan men zich een beeld vormen over het leven in bunkers. Daarnaast komt men te weten op welke wijze de Europese kust door de Duitsers werd omgevormd tot een vesting.

Met ruim 150 foto’s en een groot aantal voorwerpen is het zeer de moeite waard een bezoek te brengen aan het Atlantikwall Museum.

De expositie begint met een indruk van de Atlantikwall van Noorwegen tot aan de Frans/Spaanse grens. Daarna is een zaal ingericht specifiek Batterij Noordwijk.
Tevens zijn er foto’s van de werkzaamheden van onze vrijwilligers betreffende hetgeen in de afgelopen jaren is bereikt. Voorts is er een radio- en telefoonkamer ingericht en is in de ruimte met de tweede kijkspleet een observatiepost ingericht.

https://www.atlantikwall.nl/

Het bericht Stichting Atlantikwall Museum Noordwijk verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Stichting Welzijn https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/stichting-welzijn/ Wed, 29 May 2019 09:57:42 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1607 Welzijn Noordwijk is een welzijnsorganisatie en is er voor alle inwoners van Noordwijk. Welzijn is gericht op sociale ondersteuning en verbinding van mensen onderling en faciliteren dat mensen binnen de gemeente of eigen buurt elkaar ontmoeten.

Het bericht Stichting Welzijn verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Stichting Welzijn Noordwijk

 

Wat doet Welzijn Noordwijk


Welzijn Noordwijk is een welzijnsorganisatie en is er voor alle inwoners van Noordwijk.
Wij richten ons op sociale ondersteuning, verbinden mensen met elkaar en faciliteren dat mensen binnen de gemeente of eigen buurt elkaar ontmoeten. Zoek je een activiteit of heb je een idee voor je buurt? Ben je benieuwd wat vrijwilligerswerk inhoudt of wil je meer informatie op het gebied van mantelzorg? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kijken samen met je naar de mogelijkheden. Dit doen we door een persoonlijk gesprek, in groepsverband of door het organiseren van bijeenkomsten.

Cultuur en Welzijn Noordwijk

Misschien denk je er aan om actief te worden als vrijwilliger? Denk bijvoorbeeld aan een museum of een theatervereniging. Kijk eens op onze vacaturebank op de website of neem contact op met de adviseur vrijwillige inzet, Aleid Guijt. Voor meer informatie is zij te bereiken via aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl.

Het is ook mogelijk om iets op te zetten in je buurt. De bekende buurtbarbecue kan een voorbeeld zijn van mensen bij elkaar brengen die in de buurt wonen. Heb je een idee voor je buurt of wil je een buurtinitiatief verder uitwerker? Buurtwerker Marjanne van Dijk, denkt graag met je mee. Zij is te bereiken via marjanne.vandijk@welzijnnoordwijk.nl.

Contact


Wil je meer weten over onze organisatie of wil je in contact komen met ons? Kom eens langs bij de Wieken, Wassenaarsestraat 5 in Noordwijk of kijk op onze website www.welzijnnoordwijk.nl.

Telefonisch zijn we te bereiken op 071-7114334

 

Het bericht Stichting Welzijn verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Palliam https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/palliam/ Wed, 03 Apr 2019 11:46:01 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1546 Palliam is een netwerk in de Duin- en Bollenstreek dat opmerkelijke P-events organiseert. Er zijn lezingen, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer. Iedereen die zijn of haar leven wil verrijken met inspiratie, bezinning & ontmoeting is van harte welkom.

Het bericht Palliam verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Palliam

 

 

Netwerk voor zingeving & levenskunst

Palliam is een netwerk in de Duin- en Bollenstreek dat opmerkelijke P-events organiseert. Er zijn lezingen, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer. Iedereen die zijn of haar leven wil verrijken met inspiratie, bezinning & ontmoeting is van harte welkom. Vanwege het non-profit karakter zijn de kosten om eraan deel te nemen relatief laag.

Onder vrienden

De naam Palliam is afgeleid van het Latijnse woord voor mantel. Dit verwijst naar de rode mantel van Sint Maarten, die hij op een ijskoude dag deelde met een bedelaar. Deze Sint Maarten is de naamgever van de parochie die het initiatief voor dit netwerk heeft genomen. Ook zit in de naam het Engelse ‘Pal I am’, wat aangeeft dat je bij Palliam onder vrienden bent. 

P-team

De dagelijkse leiding bestaat uit Bertijn Prins (programma), Tiny van Westerop (coördinatie) en Jos Rath (marketing). Bijgestaan door betrokken vrijwilligers uit Voorhout, Noordwijkerhout, Sassenheim, Warmond en Noordwijk. Met elkaar maken ze Palliam tot een bijzonder gastvrij netwerk. Gebaseerd op het eeuwenoude gedachtengoed van de RK-kerk.

Voor meer informatie, kunt u naar onze website www.palliam.nl.

 

Het bericht Palliam verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Stichting De Makers https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/stichting-de-makers/ Thu, 07 Mar 2019 13:33:46 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1468 De Makers Theater bestaat uit Laura Martin en Nicolette Alkemade (professioneel theaterdocent/regisseur) en zij maken theatervoorstellingen.

Het bericht Stichting De Makers verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
De Makers Theater bestaat uit Laura Martin en Nicolette Alkemade (professioneel theaterdocent/regisseur) en zij maken theatervoorstellingen.

Het bericht Stichting De Makers verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Hakuna Matata https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/hakuna-matata/ Mon, 17 Dec 2018 14:40:31 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1373 Stichting Hakuna Matata is opgericht in 1995, kort na het 75-jarig jubileum van de Heilig Hartparochie in de Zilk. In dat jubileumjaar heeft een groepje mensen het initiatief genomen om de musical “Jesus Christ Superstar” op te voeren. Het werd een enorm groot succes. Daar moest een vervolg op komen! “Stichting Hakuna Matata” was geboren.

Het bericht Hakuna Matata verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Stichting Hakuna Matata is opgericht in 1995, kort na het 75-jarig jubileum van de Heilig Hartparochie in de Zilk. In dat jubileumjaar heeft een groepje mensen het initiatief genomen om de musical “Jesus Christ Superstar” op te voeren. Het werd een enorm groot succes.
Daar moest een vervolg op komen! “Stichting Hakuna Matata” was geboren. De naam “Hakuna Matata” komt uit de film “The Lion King”. Het betekent: “Maak je geen zorgen, alles komt goed”. Dit staat voor de positieve manier waarop we onze projecten brengen: geen stress, geen zorgen, maar genieten van de mooie dingen die het voortbrengt!

 

http://www.hakunamatata-dezilk.nl

 

Het bericht Hakuna Matata verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Stichting Kurt Carlsen https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/stichting-kurt-carlsen/ Wed, 12 Dec 2018 10:10:38 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1304 De eerste motor strandreddingboot (msrb) Kurt Carlsen die werd gestationeerd in Noordwijk – van 1953 tot 1990 – is terug in Noordwijk en wordt ingezet als varende (museum) motor strandreddingboot. Daarmee herleeft een stuk historie van Noordwijk als reddingstation en wordt die geschiedenis bewaard voor de toekomst.

Het bericht Stichting Kurt Carlsen verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

De eerste motor strandreddingboot (msrb) Kurt Carlsen die werd gestationeerd in Noordwijk  – van 1953 tot 1990 – is terug in Noordwijk en wordt ingezet als varende (museum) motor strandreddingboot. Daarmee herleeft een stuk historie van Noordwijk als reddingstation en wordt die geschiedenis bewaard voor de toekomst.

http://www.kurtcarlsen.nl/

Het bericht Stichting Kurt Carlsen verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>
Landgoed Calorama https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/landgoed-calorama/ Wed, 12 Dec 2018 10:40:15 +0000 https://www.cultuurpuntnoordwijk.nl/?p=1316 Landgoed Calorama

Het bericht Landgoed Calorama verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>

Het bericht Landgoed Calorama verscheen eerst op CultuurPunt..

]]>